Foraje Denisipări

Denisiparile de Medie Adancime – se fac de regula periodic la interval de  5-10 ani in cazul in care nu sunt probleme cu forajul respectiv.

Chiar daca dimensionarea pietrisului si a fantelor este corect aleasa, din cauza unei exploatari nerationale cu debit foarte mare, viteza de antrenare a apei in foraj devine prea mare, acest lucru duce la antrenarea particolelor de nisip introducandu-le in interiorul forajului. In acest caz in foraj apar viituri de nisip, apare inclusiv fenomenul de colmatare a stratului ce înconjoara filtrul de jur imprejur. Denisiparea pentru puturile de medie adancime se face cu o pompa mamut de mici dimensiuni, punerea forajului in functiune dupa denisiparea respectiva fiind de aproximativ 1-3 ore dupa caz.

Societatea noastra executa lucrari de denisipare / decolmatare pentru puturi de medie adancime. Pentru denisipare este nevoie de specialisti in domeniu si de utilaje speciale pe care le avem in dotare. Dispunem de o echipa tanara si dimamica, bine pregatita, cu experienta si de utilajele necesare executarii lucrarii.

De multe ori un put de medie adancime trebuie reabilitat. Trebuiesc determinate cauzele care au dus la nisiparea/colmatarea forajului respectiv.Denisiparea este o operatiune normala de intretinere a putului prin care se elimina nisipul decantat in timp pe fundul forajului.

Denisiparea unui put de medie adancime se executa cu o instalatie aer-lift in care utilajele principale sunt monotubul si compresorul de aer. Tipul de compresor folosit se va determina in functie de adancimea forajului.

Dupa denisipare se obtine:

  • marirea permeabilitatii
  • evitarea nisiparii forajului de puntile formate oprind trecerea elementelor fine
  • marirea razei efective a forajului si implicit a debitului acestuia
  • micsorarea pierderilor de sarcina in zona activa a filtrului.